http://pelinvardarlier.com/wp-content/uploads/2020/05/SOSYALIKA.png

İnsan kaynaklarının belki de en önemli gündemi bireyi anlamak ve anlaşmaktır. Nitekim doğru kişinin doğru işe yerleştirilmesinden, kariyer planlamaya, ücret yönetiminden performansa kadar hemen hemen bütün fonksiyonlar, insan kaynaklarının anlama ve anlaşma kabiliyetiyle paraleldir.Bireylerle anlama ve anlaşma kabiliyeti, doğru çevresel mekanizmaların kullanılması ile mümkün olmakla birlikte, zamana ve kaynaklara göre etkililik ve etkinlik farkları doğabilmektedir. Ancak teknoloji ve trendler günümüzde bu konuda oldukça fazla imkan sunmaktadır.

Sosyal medya teknoloji ve trendlerin bir insan kaynakları yöneticisine sunduğu nimetlerden belki de en önemlisidir. Nitekim gerek iletişim kanalı olarak, gerekse anlama ve anlaşma aracı olarak sosyal medya günümüzün en kolaycıl platformlarından biridir. Bireyler açısından özellikle mobil araçların internet kabiliyetinin artması sonucu kullanımı yaygınlaşan sosyal medya platformları işverenler ve insan kaynakları yöneticileri için kaçınılmaz bir veri kaynağı haline gelmiştir.

Son zamanlarda hızla yaygınlaşan sosyal medya kavramının insan kaynakları alanında kullanılması ve bu çalışma ekseriyetle işverenin bu platform kullanım sebepleri ile kullanım şekillerini inceleyerek önerilerde bulunmuş olmakla birlikte bireylerin bakış açılarını da değerlendirecek araştırmalar için kaynak olabilecek bilgileri derlemiştir.

Keyfili okumalar dilerim…

http://pelinvardarlier.com/wp-content/uploads/2020/05/Sosyal-Medyanın-İş-Yaşamındaki-Yeri-Kapak.jpg

İnternet ve sosyal medya, bireyleri bilgi bombardımanına maruz bırakarak bireylerin güvenilir ve geçerli bilgiyi ayırt etmesini zorlaştırmaktadır.  Nitekim bu aşırı bilgi yüklemesi ise obezite metaforundan yola çıkarak bireylerde bir tür ‘enformasyon obezitesi’nin gelişmesine yol açmaktadır. Bu sorundan kurtulmanın yollarından biri, topluma ve akademiye bilimle süzülmüş bilgi üretmektir.

Sosyal Medyanın İş Yaşamındaki Yeri, sosyal medyaya farklı bir perspektiften bakmakta ve baktığı perspektifi iş yaşamına uyarlayarak örgütlere, yöneticilere, iş dünyasına ve genel okuyucu kitlesine de faydalı ve bilimsel bir bilgi birikimi sunmaktadır. Bu yönleriyle diğer çalışmalardan farklılaşan bu eserde, sosyal medya ile ilişkisi olan yirmi bir alt bölüm “Sosyal Medya İle İlgili Kavramlar”, “İşletme Fonksiyonları ve Sektörler Açısından Sosyal Medya”, “Örgüt Kuramı Açısından Sosyal Medya”, “Örgütsel Davranışta Sosyal Medyanın Yeri” ve “Sosyal Medya İle İlgili Güncel Konular” adlı beş bölümde ele alınmıştır. Bu amaçla, her konu başlığı altında sosyal medyanın iş yaşamına yansımalarına değinilmiştir. Bu kitapta “Sosyal Medyanın İnsan Kaynakları Yönetimindeki Rolü” bölümünü yazarak  insan kaynakları açısından konuyu değerlendirdim.

Keyifli Okumalar.

http://pelinvardarlier.com/wp-content/uploads/2020/05/smskapak.jpg

Günümüzde bilgi teknolojilerinin ve dijital medya anlayışının hızla gelişmesiyle birlikte yeni medya iletişim araçlarından sosyal medya kavramı, işletmeler için önem kazanmıştır. Stratejik yönetimde kurgulanan stratejik hedeflere ulaşmak amacıyla işletmelerin sosyal medyayı kullanması, hedef müşteri gruplarını çekebilmek adına sosyal medyada bir işveren markası olarak yer alması gerekir. Bu nedenle işletmeler iç ve dış müşterilere ulaşmak için çeşitli yöntemler kullanmaktadır. Bunlar içinde en önemlisi son zamanlarda en popüler olan ve hızla yaygınlaşan sosyal medyanın yönetimi ve etkin kullanımıdır. İşletmelerin sosyal medya araçlarını kullanırken belirledikleri stratejileri uzun vadeli ve amaçlarına uygun olarak şekillendirmeleri gerekmektedir.

Bu kitapta, sosyal medyanın pazarlama alanında etkin kullanılması, işletmelerin sosyal medyada yer alma stratejileri, pazarlama ve marka yönetimi çalışmaları anlatılmaktadır. Kitabın amacı, sosyal medya stratejilerini yapılan uygulamalar üzerinden açıklayarak sosyal medya pazarlamasının işletmeler için önemini ortaya koymaktır. Kitabın sadece ilgili alanda öğrenim gören öğrencilere, işletmelere veya iş hayatındaki pazarlama uzmanlarına değil, tüm sosyal medya kullanıcılarına yararlı olması hedeflenmiştir.

Bu kitabın tüm sosyal medya kullanıcılarına katkı sağlaması dileğiyle…

http://pelinvardarlier.com/wp-content/uploads/2020/05/KAPAK5.png

“Koçluk Atölyesi” kitabını hazırlamadaki amacım, hem işletmeler hem bireyler için önemli olan “Koçluk” konusunun farklı açılardan ele alınarak daha iyi anlaşılmasını ve koçluk araçlarından faydalanılmasını sağlamak­tır. Koçluk, işletmelerin ve bireylerin ihtiyaçlarına göre birçok farklı şe­kilde ortaya çıkmaktadır. Günümüz iş dünyasında karşılaşılan problemlerle ve sorunlarla başa çıkma yöntemleri konusunda çıkmaza düştüğümüz zamanlarda bize fayda sağlayan ve sonuca ulaşmak için gerekli stratejileri bulup uygulamamıza yardımcı olan bir araçtır. Ayrıca kişiler, koçluk kavramı ile ilgili uzman­lık konularının içeriği hakkında bu kitaptan detaylı bilgi edinebilecekler­dir.

‘Koçluk Atölyesi’nde, koçluk yaklaşımı birçok açıdan ele alınmış ve günümüzdeki en yaygın koçluk konularına yer verilmiştir. Bu çalışmada altı başlık altında; yönetici, satış, kariyer, inovasyon, nefes ve yaşam alanındaki koçluk konularına değinilmiştir. Her bölüm konunun uzmanı olan profesyonel koç tarafından yazılmış ve konuya yönelik bilgiler derlenmiştir. Aynı zamanda her bölümde ilgili uygulamalarla birlikte kullanılacak koçluk araçları da sunulmuştur.

Herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği bir kitap “Koçluk Atölyesi”…

Tüm okuyuculara faydalı olmasını yürekten diliyorum.

 

http://pelinvardarlier.com/wp-content/uploads/2020/05/KAPAK-1.png

Önsöz

Teknolojik gelişmelerle birlikte, işletmelerin farklı stratejiler uygulamaya başlaması, işe alım sürecinde kullanılan geleneksel yöntemlerin dışında farklı kaynaklara yönelme ihtiyacını ortaya çıkarmıştır. Bu kitap, artan rekabet ortamında işletmelerin sosyal medyada insan kaynakları fonksiyonlarını etkin ve aktif bir şekilde kullanmalarının, insan kaynaklarına maliyet avantajı ve iletişim etkinliği sağlayarak insan kaynakları performansına etkisini ve katkısını ortaya koymayı amaçlamaktadır.

 

Kitabın birinci bölümde, insan kaynaklarında işe alım süreci, ikinci bölümde işe alım sürecinde sosyal medyanın kullanımı ele alınmıştır. Üçüncü bölümde, araştırmanın teorik çerçevesini ortaya koymak amacıyla insan kaynakları ve sosyal medya literatür taramasına ayrılmıştır. Dördüncü bölümde ise uygulamada insan kaynaklarında sosyal medyanın kullanımı üzerine yapılan anket çalışması değerlendirilmiştir. Araştırma sonucunda, insan kaynakları yönetim sürecinde sosyal medya kullanımının çeşitli etkileri olduğu tespit edilmiş ve bu etkilerin sonuçları hakkında yorumlar yapılmış ve önerilerde bulunulmuştur.

Konuyla ilgilenlere faydalı olması dileklerimle…